
|
WYSZUKAJ IMPREZĘ SYLWESTROWĄ

W górach

Nad morzem

Nad jeziorem

W mieście

Poza miastem

SYLWESTER W MIEŚCIE

W Krakowie

W Warszawie

W Zakopanem

We Wrocławiu

W Gdańsku

W Szczecinie

W Poznaniu

W Lublinie

W Rzeszowie

W Katowicach

W Łodzi

W Kielcach

W Bydgoszczy

W Białymstoku

W Olsztynie

W Opolu

W Zielonej Górze

W Częstochowie

SYLWESTER ZA GRANICĄ

Na Słowacji

W Czechach

Na Węgrzech

W Austrii

W Niemczech

W Anglii

We Włoszech

We Francji

W Hiszpanii

W Portugalii

W Chorwacji

W Grecji

W Bułgarii

Na Malcie

Na Litwie

Na Ukrainie

W Rosji

W Skandynawii

W Europie

Na świecie

SYLWESTER W TROPIKACH

Na Cyprze

W Egipcie

W Maroku

W Tunezji

Na Wyspach Kanaryjskich

W Turcji

W Izraelu

W Jordanii

W Kenii

Na Dominikanie

Na Karaibach

Na Kubie

W Meksyku

W Brazylii

W Tajlandii

W Indiach

W Sri Lance

W Chinach

IMPREZY SYLWESTROWE - KLASYFIKACJA

Bal sylwestrowy

Bal sylwestrowy z noclegiem

Pobyt sylwestrowy

Sylwestrowa impreza specjalna

Sylwester w domu - domówka

PRZYDATNE INFORMACJE

Partner na Sylwester

Partnerka na Sylwester

Sylwester we dwoje

Sylwester dla aktywnych

Sylwester z dziećmi

Sylwester studencki

Tańce sylwestrowe i karnawałowe

Sylwester SPA & Wellness

Sylwester za granicą

Tani Sylwester

PORADY NA SYLWESTER

Drinki sylwestrowe

Potrawy sylwestrowe

Makijaż sylwestrowy

Kreacje sylwestrowe

Fryzury sylwestrowe

Moda sylwestrowa - dodatki

Savoir vivre - etykieta sylwestrowa

Jak uniknąć kaca ?

Sztuczne ognie, fajerwerki

WARTO WIEDZIEĆ

Sylwester w dawnej Polsce

Sylwester na świecie tradycje i zwyczaje

Szampan symbol sylwestrowej nocy

Sylwester w statystyce

Ciekawostki sylwestrowe

Karnawał

SYLWESTER Z PRZYMRÓŻENIEM OKA

Feng Shui na Sylwester

Horoskopy

Indywidualny horoskop urodzeniowy

Humor sylwestrowy

Wierzenia i przesądy

Sławni Sylwestrzy

Opowiadania i poezja

Mój pamiętny Sylwester

SERWISY PARTNERSKIE

|

|
POTRAWY NA SYLWESTER MENU SYLWESTROWE I KARNAWAŁOWE


POTRAWY NA WIECZÓR SYLWESTROWY
Wykwintne potrawy sylwestrowe cz.2
Szampan
to nie tylko elegancki alkohol do spełniania toastów. To także składnik wykwintnych potraw kuchni wielu narodów,
a szczególnie kuchni francuskiej, włoskiej i rosyjskiej. Oto kilka tych najbardziej wyrafinowanych, w których połączono
składniki, na pozór, nie pasujące do siebie.
Ostrygi w szampanie
Ostrygi jadalne należą do najcenniejszych (i najdroższych) mięczaków jadalnych. Spożywa się je zwykle na surowo, podając na
lodzie z plasterkiem cytryny. Przyrządza się z nich także wykwintne przystawki, zupy i sosy. Jednym z najwykwintniejszych dań
kuchni francuskiej cenionej na całym świecie, są ostrygi duszone w szampanie, do których podaje się kieliszek
schłodzonego szampana.
Jesiotr w szampanie
Jesiotry, żyjące w Morzu Kaspijskim i rzekach Syberii, od wieków uważane są za ryby luksusowe. Ich mięso ma wyborny smak,
jest delikatne, jędrne i prawie bez ości. Równie ceniony jest kawior z jesiotra o brunatnych, sporych (ok. 3-4mm średnicy)
ziarnach i lekko orzechowym posmaku. Potrawy z jesiotra były cenione (i drogie) w carskiej Rosji i Europie, a zwłaszcza
we Francji, już za czasów Ludwika XIV króla Słońce. Obecnie za szczyt luksusu w restauracjach rosyjskich i zachodnioeuropejskich
uważa się jesiotra duszonego w szampanie.
>>więcej
Powrót
| 
|
SZCZEGÓLNIE POLECAMY OFERTY SYLWESTROWE


Carving na Sylwester
Jak uniknąć kaca ?
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Drinki i koktajle na Sylwester
| 
|