
|
WYSZUKAJ IMPREZĘ SYLWESTROWĄ

W górach

Nad morzem

Nad jeziorem

W mieście

Poza miastem

SYLWESTER W MIEŚCIE

W Krakowie

W Warszawie

W Zakopanem

We Wrocławiu

W Gdańsku

W Szczecinie

W Poznaniu

W Lublinie

W Rzeszowie

W Katowicach

W Łodzi

W Kielcach

W Bydgoszczy

W Białymstoku

W Olsztynie

W Opolu

W Zielonej Górze

W Częstochowie

SYLWESTER ZA GRANICĄ

Na Słowacji

W Czechach

Na Węgrzech

W Austrii

W Niemczech

W Anglii

We Włoszech

We Francji

W Hiszpanii

W Portugalii

W Chorwacji

W Grecji

W Bułgarii

Na Malcie

Na Litwie

Na Ukrainie

W Rosji

W Skandynawii

W Europie

Na świecie

SYLWESTER W TROPIKACH

Na Cyprze

W Egipcie

W Maroku

W Tunezji

Na Wyspach Kanaryjskich

W Turcji

W Izraelu

W Jordanii

W Kenii

Na Dominikanie

Na Karaibach

Na Kubie

W Meksyku

W Brazylii

W Tajlandii

W Indiach

W Sri Lance

W Chinach

IMPREZY SYLWESTROWE - KLASYFIKACJA

Bal sylwestrowy

Bal sylwestrowy z noclegiem

Pobyt sylwestrowy

Sylwestrowa impreza specjalna

Sylwester w domu - domówka

PRZYDATNE INFORMACJE

Partner na Sylwester

Partnerka na Sylwester

Sylwester we dwoje

Sylwester dla aktywnych

Sylwester z dziećmi

Sylwester studencki

Tańce sylwestrowe i karnawałowe

Sylwester SPA & Wellness

Sylwester za granicą

Tani Sylwester

PORADY NA SYLWESTER

Drinki sylwestrowe

Potrawy sylwestrowe

Makijaż sylwestrowy

Kreacje sylwestrowe

Fryzury sylwestrowe

Moda sylwestrowa - dodatki

Savoir vivre - etykieta sylwestrowa

Jak uniknąć kaca ?

Sztuczne ognie, fajerwerki

WARTO WIEDZIEĆ

Sylwester w dawnej Polsce

Sylwester na świecie tradycje i zwyczaje

Szampan symbol sylwestrowej nocy

Sylwester w statystyce

Ciekawostki sylwestrowe

Karnawał

SYLWESTER Z PRZYMRÓŻENIEM OKA

Feng Shui na Sylwester

Horoskopy

Indywidualny horoskop urodzeniowy

Humor sylwestrowy

Wierzenia i przesądy

Sławni Sylwestrzy

Opowiadania i poezja

Mój pamiętny Sylwester

SERWISY PARTNERSKIE

|

|
POYTAWY NA SYLWESTER MENU SYLWESTROWE I KARNAWAŁOWE


POTRAWY NA WIECZÓR SYLWESTROWY
Wykwintne potrawy sylwestrowe cz.3
Szampan
to nie tylko elegancki alkohol do spełniania toastów. To także składnik wykwintnych potraw kuchni wielu narodów,
a szczególnie kuchni francuskiej, włoskiej i rosyjskiej. Oto kilka tych najbardziej wyrafinowanych, w których połączono
składniki, na pozór, nie pasujące do siebie.
Sorbet szampański
Sorbet to odmiana lodów owocowych. Jest to, świetnie nam znany i lubiany, odświeżający smakołyk na lato, sprzedawany w cukierniach,
kawiarniach i przez ulicznych lodziarzy. Sorbet jest także obecny na stołach smakoszy, podawany w najbardziej eleganckich restauracjach
między daniem rybnym a mięsnym. Sorbet w przeciwieństwie do innych rodzajów lodów podaje się w pucharkach lub szampankach na długiej
nóżce, często przybrany listkami mięty, melisy czy macierzanki. Jednym z najbardziej wykwintnych jest sorbet szampański, przyrządzany z
zamrożonego szampana z dodatkami w postaci cukru, soku z cytryny i białka jajka.
Sabayon z szampanem
Zabaione to popularny włoski deser, podawany na ciepło, przyrządzany z żółtek ubijanych na parze z cukrem i winem Marsala, niekiedy z
dodatkiem skórki otartej z cytryny. Podaje się go w szklanych pucharkach z biszkoptami. Kuchnia francuska przejęła ten deser pod nazwą
"sabayon" i oczywiście zastąpiła wino szampanem, nadając temu smakołykowi lekkości i finezji.
Powrót
| 
|
SZCZEGÓLNIE POLECAMY OFERTY SYLWESTROWE


Carving na Sylwester
Jak uniknąć kaca ?
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Drinki i koktajle na Sylwester
| 
|