
|
WYSZUKAJ IMPREZĘ SYLWESTROWĄ

W górach

Nad morzem

Nad jeziorem

W mieście

Poza miastem

SYLWESTER W MIEŚCIE

W Krakowie

W Warszawie

W Zakopanem

We Wrocławiu

W Gdańsku

W Szczecinie

W Poznaniu

W Lublinie

W Rzeszowie

W Katowicach

W Łodzi

W Kielcach

W Bydgoszczy

W Białymstoku

W Olsztynie

W Opolu

W Zielonej Górze

W Częstochowie

SYLWESTER ZA GRANICĄ

Na Słowacji

W Czechach

Na Węgrzech

W Austrii

W Niemczech

W Anglii

We Włoszech

We Francji

W Hiszpanii

W Portugalii

W Chorwacji

W Grecji

W Bułgarii

Na Malcie

Na Litwie

Na Ukrainie

W Rosji

W Skandynawii

W Europie

Na świecie

SYLWESTER W TROPIKACH

Na Cyprze

W Egipcie

W Maroku

W Tunezji

Na Wyspach Kanaryjskich

W Turcji

W Izraelu

W Jordanii

W Kenii

Na Dominikanie

Na Karaibach

Na Kubie

W Meksyku

W Brazylii

W Tajlandii

W Indiach

W Sri Lance

W Chinach

IMPREZY SYLWESTROWE - KLASYFIKACJA

Bal sylwestrowy

Bal sylwestrowy z noclegiem

Pobyt sylwestrowy

Sylwestrowa impreza specjalna

Sylwester w domu - domówka

PRZYDATNE INFORMACJE

Partner na Sylwester

Partnerka na Sylwester

Sylwester we dwoje

Sylwester dla aktywnych

Sylwester z dziećmi

Sylwester studencki

Tańce sylwestrowe i karnawałowe

Sylwester SPA & Wellness

Sylwester za granicą

Tani Sylwester

PORADY NA SYLWESTER

Drinki sylwestrowe

Potrawy sylwestrowe

Makijaż sylwestrowy

Kreacje sylwestrowe

Fryzury sylwestrowe

Moda sylwestrowa - dodatki

Savoir vivre - etykieta sylwestrowa

Jak uniknąć kaca ?

Sztuczne ognie, fajerwerki

WARTO WIEDZIEĆ

Sylwester w dawnej Polsce

Sylwester na świecie tradycje i zwyczaje

Szampan symbol sylwestrowej nocy

Sylwester w statystyce

Ciekawostki sylwestrowe

Karnawał

SYLWESTER Z PRZYMRÓŻENIEM OKA

Feng Shui na Sylwester

Horoskopy

Indywidualny horoskop urodzeniowy

Humor sylwestrowy

Wierzenia i przesądy

Sławni Sylwestrzy

Opowiadania i poezja

Mój pamiętny Sylwester

SERWISY PARTNERSKIE

|

|
POTRAWY SYLWESTROWE ORYGINALNE MENU NA SYLWESTER I KARNAWAŁ


POTRAWY NA WIECZÓR SYLWESTROWY cz.2
KURCZAK W PŁATKACH
Składniki:

Przyrządzenie:
Udka na noc moczymy w osolonej wodzie. Następnie myjemy udka pod bierzšcą wodą i obdzieramy je ze skóry. Przygotowujemy brytwannę wyłożoną
folią aluminiową do pieczenia. Płatki kukurydziane mielimy w młynku lub wkładamy w torebkę foliową i zawiązujemy, po czym rozgniatamy wałkiem
do ciasta. Nie mogą być rozdrobnione na miał, bo wtedy danie straci na smaku. Udka osuszamy ręcznikiem papierowym, smarujemy z jednej strony
majonezem i posypujemy je zmielonymi na średnio płatkami. Tą posmarowaną warstwą układamy na brytwanie do spodu, tak aby wierzch został nie
posmarowany. Tak przygotowujemy kolejne udka. Kiedy wszystkie udka poukładamy na brytwannie, smarujemy je wszystkie na wierzchu majonezem i
posypujemy płatkami. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 200*C i pieczemy 1,5 godziny lub trochę więcej, aby się upiekły.
KARP PIECZONY Z NADZIENIEM
Składniki:

Przyrzadzenie:
Karpia oskrobać, natrzeć solą i odstawić. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości bulionu. W pozostałym bulionie ugotować kaszkę z łyżką oleju.
Paprykę przypiec w piekarniku lub sparzyć, zdjąć skórę, mišższ pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić, pokroić i razem z papryką
przesmażyć krótko w oleju. Dodać do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki. Wbić jajko, wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziać karpia i zaszyć. Rybę ułożyć w natłuszczonej brytfannie i piec 30 min w tem. 180 stopni. Podawać z surówkami.
>>więcej
Powrót
| 
|
SZCZEGÓLNIE POLECAMY OFERTY SYLWESTROWE


Carving na Sylwester
Jak uniknąć kaca ?
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Drinki i koktajle na Sylwester
|

|