|
WYSZUKAJ IMPREZĘ SYLWESTROWĄ
W górach
Nad morzem
Nad jeziorem
W mieście
Poza miastem
SYLWESTER W MIEŚCIE
W Krakowie
W Warszawie
W Zakopanem
We Wrocławiu
W Gdańsku
W Szczecinie
W Poznaniu
W Lublinie
W Rzeszowie
W Katowicach
W Łodzi
W Kielcach
W Bydgoszczy
W Białymstoku
W Olsztynie
W Opolu
W Zielonej Górze
W Częstochowie
SYLWESTER ZA GRANICĄ
Na Słowacji
W Czechach
Na Węgrzech
W Austrii
W Niemczech
W Anglii
We Włoszech
We Francji
W Hiszpanii
W Portugalii
W Chorwacji
W Grecji
W Bułgarii
Na Malcie
Na Litwie
Na Ukrainie
W Rosji
W Skandynawii
W Europie
Na świecie
SYLWESTER W TROPIKACH
Na Cyprze
W Egipcie
W Maroku
W Tunezji
Na Wyspach Kanaryjskich
W Turcji
W Izraelu
W Jordanii
W Kenii
Na Dominikanie
Na Karaibach
Na Kubie
W Meksyku
W Brazylii
W Tajlandii
W Indiach
W Sri Lance
W Chinach
IMPREZY SYLWESTROWE - KLASYFIKACJA
Bal sylwestrowy
Bal sylwestrowy z noclegiem
Pobyt sylwestrowy
Sylwestrowa impreza specjalna
Sylwester w domu - domówka
PRZYDATNE INFORMACJE
Partner na Sylwester
Partnerka na Sylwester
Sylwester we dwoje
Sylwester dla aktywnych
Sylwester z dziećmi
Sylwester studencki
Tańce sylwestrowe i karnawałowe
Sylwester SPA & Wellness
Sylwester za granicą
Tani Sylwester
PORADY NA SYLWESTER
Drinki sylwestrowe
Potrawy sylwestrowe
Makijaż sylwestrowy
Kreacje sylwestrowe
Fryzury sylwestrowe
Moda sylwestrowa - dodatki
Savoir vivre - etykieta sylwestrowa
Jak uniknąć kaca ?
Sztuczne ognie, fajerwerki
WARTO WIEDZIEĆ
Sylwester w dawnej Polsce
Sylwester na świecie tradycje i zwyczaje
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Sylwester w statystyce
Ciekawostki sylwestrowe
Karnawał
SYLWESTER Z PRZYMRÓŻENIEM OKA
Feng Shui na Sylwester
Horoskopy
Indywidualny horoskop urodzeniowy
Humor sylwestrowy
Wierzenia i przesądy
Sławni Sylwestrzy
Opowiadania i poezja
Mój pamiętny Sylwester
SERWISY PARTNERSKIE
|
|
POTRAWY SYLWESTROWE ORYGINALNE MENU NA SYLWESTER I KARNAWAŁ
POTRAWY NA WIECZÓR SYLWESTROWY cz.3
ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI
Składniki:
Przyrządzenie:
Rosół wołowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle
ok. 5 minut. Połączyć z rosołem i śmietaną, zagotować. Wszystko zmiksować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Grzanki posypać serem.
ESKALOPKI W SOSIE SEROWYM
Składniki:
Sos:
Przyrzadzenie:
Eskalopki obtoczyć w mące z solą, smażyć na połowie masła z obydwu stron, przełożyć do żaroodpornego półmiska. Z reszty masła i mąki zrobić
zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku. Dolać likier i sok, włożyć ponad połowę sera, mieszać, aż się rozpuści, dolać śmietanę.
Sosem zalać eskalopki, posypać resztą sera, zapiec 10 min w 200 stopniach.
Powrót
|
|
SZCZEGÓLNIE POLECAMY OFERTY SYLWESTROWE
Carving na Sylwester
Jak uniknąć kaca ?
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Drinki i koktajle na Sylwester
|
|